Studentereksamen betyder mere, end man tror: Campus Vejle har vendt skuden

Hvis studenter starter på videregående uddannelser, er det ikke kun adgangskravene, som studentereksamen kan have indflydelse på. Studenter, der går ud med gennemsnit på under fem, dropper langt oftere ud af deres videregående uddannelse end deres medstuderende. Det viser ny rapport.

De seneste år har Campus Vejles karaktersnit haltet i forhold til landsgennemsnittet. Foto: Aksel Heine Mortensen

Skrevet af Aksel Heine Mortensen

Hver ottende student, der færdiggør gymnasiet med et snit under fem, dropper ud af deres videregående uddannelse. Det er mere end tre gange så mange som studerende med et snit over ni.  

Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

På Campus Vejle kan det have stor betydning for de HHX-studerende, der drømmer om at komme ud på deres drømmestudie, når gymnasietiden er ovre. 

Tilbage i 2019 rangerede Campus Vejles handelsgymnasium blandt de laveste af alle landets gymnasiale uddannelser målt på undervisningseffekt og havde et karaktergennemsnit, der lå over en halv karakter under landsgennemsnittet. Siden da har gymnasiet haft fart på, så karaktersnittet for studenterne på årgang 2022 landede på samme sted som landsgennemsnittet.

Derfor har de HHX-studerende på Campus Vejle i dag samme forudsætning for at gennemføre deres videregående uddannelse som resten af landet. Noget, som de i mange år ellers kun har kunnet drømme om.

For Thomas Dalgaard, rektor på Campus Vejles handelsgymnasium, betyder det meget, at de har hævet deres snit.

”Jeg er utrolig glad for, at vi er kommet så langt op, så vi i dag ligger præcis dér, hvor vi skal ligge,” fortæller han.

Derudover pointerer han, at gymnasiet ikke er kommet sovende til succesen. Gymnasiet har især haft fokus på at bringe elever bedre fra grundskole til ungdomsuddannelse.

”Mange af eleverne kommer fra den her helhedsskoletænkning, hvor de har kunnet gøre skolearbejdet færdigt i skolen, så de ikke havde lektier for.” uddyber han. 

Derfor arbejder gymnasiet meget med at lære eleverne, hvordan man laver lektier, skriver noter og bruger dem. 

Faktaboks:
Mange af tankerne bag helhedsskolen er blevet realiseret med folkeskolereformen i 2014: Den længere skoledag, som også indeholder understøttende undervisning samt lektiehjælp og fordybelse, den højere grad af integration af pædagogerne i skolen, samt kravet om daglig motion og bevægelse.
Kilde: https://www.skole-foraeldre.dk/artikel/helhedsskole

Selvom Campus Vejles handelsgymnasium i dag ligger på landsgennemsnittet, har Thomas Dalgaard en ambition om at øge deres karaktergennemsnit om end i et mere afslappet tempo end hidtil. Det skyldes, at det er svært at komme langt over gennemsnittet for store skoler. 

”Fremadrettet vil vi gerne have en lille og mere organisk vækst, da det på lang sigt er sundt for en stor organisation,” afslutter han.

For de studerende på Campus Vejles handelsgymnasium kan det altså betyde, at de går en fremtid i møde, hvor de er bedre stillet end resten af landet, når de træder ind på de videregående uddannelser.

One Comment

on “Studentereksamen betyder mere, end man tror: Campus Vejle har vendt skuden
One Comment on “Studentereksamen betyder mere, end man tror: Campus Vejle har vendt skuden
  1. Interessant artikel – specielt når man har barn på skolen. Kan godt huske, at der på et tidpunkt var snak om, at skolen lå lavt på karraktergennemsnit. Så det er da rart at vide, at skolen har forbedret sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *